Malaga en omgeving

Malaga en omgeving

Huis kopen in Malaga

Malaga huis kopen

De Costa del sol is een van de meest gewilde plekken om een 2e huis te kopen. Vooral de Engelsen en Vlamingen hebben ondertussen de dorpen en steden hier gevonden. Wij proberen hieronder de verschillende plekken rondom Malaga uit te lichten om je een beeld te geven over Het oostelijk deel van de Costa del sol.

Malaga

Malaga is de grootste en bekendste stad van de Costa del Sol en kan gezien worden als de hoofdstad van dit kustdeel van Spanje. Wil je een grote stad bezoeken tijdens je vakantie aan de Costa del sol, dan is dit de plaats waar je moet zijn. Er zijn in Malaga behoorlijk wat bezienswaardigheden en musea te vinden die het bezoeken meer dan waard zijn.

Wat zijn de belangrijkste wijken in Malaga?

Als zijnde één van de grootste steden van Spanje heeft Malaga een groot aantal woonwijken. Onder de buitenlandse inwoners en huizenkopers zijn deze wijken het meest populair:

Stadscentrum – met een woning in hartje Malaga heb je toegang tot alle voorzieningen, faciliteiten en de belangrijkste bezienswaardigheden. Dit gebied heeft ook de meeste potentie qua buy-to-let (kopen om daarna te verhuren), voor zowel lange termijn verhuur als vakantiehuis verhuur. Er zijn een paar nieuwbouw ontwikkelingen in het centrum van Malaga. Veel huizen zijn toe aan een renovatie.

La Malagueta en El Limonar – dit gebied ten oosten van het centrum van de stad Malaga is grotendeels residentieel en heeft als pluspunt dat het binnen loopafstand van de kust is. Je vind er vooral hoogbouw appartementen – die met een direct uitzicht op het strand hebben een uitstekende verhuur potentie – of traditionele begin 20e eeuw vakantiehuizen in koloniale stijl, vaak met grote tuinen. Enkele van het duurste onroerend goed van Malaga vind je hier.

Pedregalejo en El Palo – de districten van de traditionele visserij ten oosten van de stad zijn zeer populair onder de lokale en buitenlandse kopers. Deze gebieden bieden een wat meer ontspannen tempo van het leven, maar zijn nog altijd binnen handbereik van alle bezienswaardigheden in het centrum van Malaga. Er is een breed scala aan voorzieningen en beide wijken hebben mooie zandstranden. Er zijn veelal appartementen, met name aan de kust met villa’s en herenhuizen zoals El Candado.

Westelijke kust – een relatief nieuw gebied in de stad. De westelijke kust is populair geworden onder onroerend goed kopers in Malaga. Er zijn momenteel enkele nieuwe appartementencomplexen in aanbouw en er zijn verschillende leegstaande percelen bestemd voor huizen en hotels aan het strand. De faciliteiten zijn uitstekend en er zijn goede openbaar vervoersverbindingen naar het centrum van Malaga.

Torremolinos

Torremolinos is een stad en een gemeente in het noordelijke deel van de Costa del Sol. Net als veel andere plaatsen aan de Costa del Sol en andere kuststreken van Spanje was Torremolinos tot de jaren vijftig van de vorige eeuw een stil vissersdorpje. Dit veranderde door de komst van de toeristen en al snel groeide het dorp uit tot één van de meest geliefde en bekendste badplaatsen aan de Costa del sol. Vandaag de dag is de stad hoofdzakelijk bekend om zijn schitterende stranden met daarlangs de boulevard van Torremolinos. Aan de boulevard zijn er behoorlijk wat restaurants, winkels, hotels en bars te vinden. La Carihuela is vooral bekend bij de Nederlandse gasten.

Fuengirola

Fuengirola is voor veel zon-, zee- en strandaanbidders een geliefde vakantiebestemming. Er is in de badplaats ongeveer acht kilometer aan zandstrand te vinden. Het merendeel van deze stranden ligt recht aan de boulevard van Fuengirola, de Passeo Maritimo. De bekendste stranden die bij Fuengirola horen zijn ‘Boliches’, ‘Gaviotas’ en ‘Torreblanca’.

Benalmadena

Benalmadena is een gemeente die centraal aan de Costa del Sol te vinden is, tussen de gemeentes Torremolinos en Fuengirola. De gemeente kan in drie delen onderverdeeld worden: ‘Benalmádena Pueblo’, ‘Arroyo de la Miel’ en ‘Benalmádena Costa’. Deze plaatsen zijn met name in de zomermaanden geliefde vakantiebestemmingen. In de wintermaanden is Benalmadena net als de andere plaatsen aan de Costa del Sol een populaire plaats om te overwinteren. Dit komt natuurlijk door het uitstekende klimaat dat hier heerst.

Estepona mooiste strand

Estepona

Estepona is een stad en een gemeente in het zuidelijke deel van de Costa del sol. De stad is onder Nederlanders iets minder bekend, maar is de laatste jaren een steeds populairder wordende vakantiebestemming aan de Costa del Sol. Er is in de gemeente Estepona ongeveer 21 kilometer aan prachtig zandstrand te vinden. Een aantal van deze zandstranden zijn beloond met het keurmerk de ‘Blauwe Vlag’ en behoren dus tot de mooiste en schoonste stranden van de wereld. Het klimaat in Estepona is één van de beste van de gehele Costa del Sol. Dit komt door de beschutte ligging van Estepona achter de ‘Los Reales’. Deze berg is 1.449 meter hoog en heeft een hele positieve invloed op het klimaat. Mede door de beschermde ligging van Estepona beschikt de stad over een microklimaat met 325 dagen met zonneschijn per jaar.

Mijas

De gemeente Mijas bestaat uit vijf dorpskernen waarvan er twee in het binnenland te vinden zijn en drie aan de kust. Mijas Pueblo is misschien wel één van de mooiste voorbeelden van de vele prachtige witte dorpen die er te vinden in Andalusië. Het is tevens één van de weinige dorpen die landinwaarts liggen en toch tot de Costa del Sol behoren. Het dorp is te vinden in de heuvels bij Fuengirola en bied een schitterend uitzicht op de Costa del Sol, de rest van de gemeente Mijas en de Middellandse Zee. Ondanks de inlandse ligging van het dorp wordt het toch door behoorlijk wat toeristen bezocht. Dit zijn hoofdzakelijk toeristen die een dagje de binnenlanden van Andalusië intrekken en onderweg een stop maken in Mijas. Ook de kustgelegen plaatsen van de gemeente Mijas zijn erg populair bij toeristen dit voornamelijk om het 12 kilometer lange zandstrand.

Neem vrijblijvend  contact op als u een huis zoekt in Marbella of in de Costa del sol.